Chce ubytovnu, ale nikde ho nevezmou! Má vývod | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chce ubytovnu, ale nikde ho nevezmou! Má vývod

Václav Štádler má vývod a to je kámen úrazu.
Václav Štádler má vývod a to je kámen úrazu. (Foto Aha!: Zbyněk Schnapka)

Našel v nákupním centru tašku s mobilem a notebookem a vše vrátil majiteli. Je to slušný chlap! Ale jeho poctivost je mu k ničemu. Václav Štádler (49) nemá kde bydlet. Rád by si zaplatil ubytovnu, jenže kvůli vývodu z těla ho nikde nechtějí.

Už loni v zimě si chtěl najít místo na ubytovně. Nikde ho nevzali. Mrazy tak přečkal v charitě. Jak polevily, koupil si stan a šel bivakovat za město. „Lidé, se kterými jsem v charitě spal, kradou, jsou nemocní, nedbají na hygienu a jediný jejich cíl je ožrat se. Bál jsem se jich,“ uvedl Štádler. Období od jara do podzimu tak strávil sám ve stanu za Plzní. „Nedělám bordel, odpadky odnáším do kontejnerů, snažím se chovat slušně,“ řekl Štádler. Zimu by rád přečkal v ubytovně, jenže... „Snad všechny jsem je obvolal. Řeknou, že místo mají, ale vždy chtějí vidět lékařské potvrzení, že jsem zdravý. A na tom to skončí. Chápu, že se tak brání před zavlečením třeba tuberkulózy, ale já s vývodem nikoho neohrožuji ani neobtěžuji,“ uvedl. I když chce platit za ubytovnu i 4500 Kč, nemá šanci. „Mě nevezmou, ale šmejdi, kteří se opíjí a dělají bordel, ti jim nevadí,“ je smutný Václav Štádle.

Jak k vývodu přišel?
„Před třiceti lety jsem pracoval jako řidič záchranky v Táboře. V píseckých serpentinách do nás naboural kamion. Čtyři roky jsem pobýval po nemocnicích, než mě doktoři dali dohromady. Od té doby mám vývod a špatně chodím,“ řekl Štádler. Na ulici skončil před dvěma lety po rozvodu. „Manželka mě vyhodila z bytu a jiné bydlení jsem na úřadu v Horažďovicích, kam jsem patřil, nedostal,“ vzpomíná Štádler. Od té doby žil po ubytovnách. Tu poslední mu kvůli rekonstrukci zavřeli a on skončil na ulici.

Poctivý chlap
V nákupním centru Olympia našel tašku s mobilem a notebookem. Místo aby to prodal v zastavárně, nahlásil vše policistům. Ti pro něj do jeho »ležení« dojeli a odvezli na služebnu. „Tady tašku předal jejímu majiteli. Ten byl moc rád a děkoval mu,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Nejste zdraví, máte smůlu
Redaktor Aha! zavolal do několika ubytoven v Plzni. Volno měli, všude ale chtěli lékařské potvrzení, že zájemce je zdravý. Když se dozvěděli, že uchazeč o ubytování má vývod, rovnou ho odmítli ubytovat.

Václav Štádler má vývod a to je kámen úrazu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.