Předběhněte kolegy! Jak natáhnout dovolenou 2018 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Předběhněte kolegy! Jak natáhnout dovolenou 2018

Štěstí přeje připraveným!
Štěstí přeje připraveným! (Michal Protivanský)

Chcete si v příštím roce pořádně užít dovolenou? Tak si ji protáhněte na maximum! Jde to snadno. Stačí »vychytat« ty správné termíny státních svátků, propojit je s pouhými pár dny dovolené a ta pak nabude, jak kaše v pohádce Hrnečku vař. Počítejte ale s tím, že o ty nejlepší termíny bude rvačka. A kdo dřív přijde, ten dřív mele. Takže si rychle vezměte k ruce kalendář a začněte s pomocí Blesku plánovat! Nejlepšími termíny dovolené pro rok 2018 jsou bezkonkurenčně příští Vánoce.

Veselé Velikonoce
Užijte si pořádně dlouhé velikonoční svátky. S pomocí poměrně nového svátku – Velkého pátku – vám za 4 dny dovolené velikonoční volno pořádně nabobtná. Ať už si vezmete 4 dny dovolené před Velkým pátkem, nebo až po Velikonočním pondělí i s víkendy získáte celkem 10 volných dní.

Prolíbaný máj
Příjemnou šanci, jak ušetřit dovolenou, nabízejí i májové svátky. Oba (1. i 8 květen) připadají na úterý. Prvomájový polibek tak nemusí trvat jen jeden den. Za čtyři dny dovolené můžete i s víkendy prolíbat celých 9 dní. A pokud si přihodíte ještě jeden den »dovči« a propojíte vše se Dnem vítězství (8. 5.), dostanete za 5 dní dovolené 11 volných dní.

Super začátek léta
Léto předznamenávají hned dva státní svátky, které na sebe přímo navazují. Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5. července) a Den upálení mistra Jana Husa (6. července). Letos vycházejí všem milovníkům dovolené vstříc tak skvěle, že si stačí vzít tři dny dovolené a odpočívat i s víkendy 9 dní v kuse.

Prodloužené babí léto
Svatý Václav přináší svátek nazvaný Den české státnosti. Připadne na pátek, takže milovníci babího léta si za 4 dny dovolené užijí i s víkendy 9 krásných časných podzimních dnů. A kdo má rád padající listí, neměl by váhat. V říjnu totiž státní svátek (Den vzniku samostatného československého státu) připadne na neděli a v listopadu (Den boje za svobodu a demokracii) na sobotu, takže s těmi se nic ušetřit nedá.

Pohodové vánoce
Vánoční svátky ale bohatě vynahradí dovolenkovým šetřílkům nepřející podzim. Štědrý den, Boží hod vánoční a Štěpán obsadí začátek pracovního týdne. Kdo si našetřil nějakou dovolenou, může si volna užívat naplno! Při propojení s Novým rokem si za pouhých 6 dní dovolené dopřeje 16 dní volna v kuse. A komu by to pořád nestačilo, tak při správném plánování a propojování si za 11 dní své dovolené bude vánočních krás i s víkendy užívat 23 dní! A to je dost i na nějakou exotickou cestu, nemyslíte?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.