Cože, my jsme bratři?! Netušili jsme to 60 let... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Cože, my jsme bratři?! Netušili jsme to 60 let...

Walter (vlevo) se s Alanem kamarádí 60 let, teď přišli na to, že jsou víc než kamarádi.
Walter (vlevo) se s Alanem kamarádí 60 let, teď přišli na to, že jsou víc než kamarádi. (Foto Twitter)

Důkazem toho, že nejlepší příběhy píše život sám, jsou Alan Robinson (67) a Walter Macfarlane (66) z Havaje. Už v době, kdy se poznali na základní škole, se z nich stali nejlepší kamarádi. A teď na Vánoce zjistili, že ve skutečnosti jsou bratři!

Oba přišli na svět v Honolulu, kde se mimochodem narodil i Barack Obama (56). Oba tu chodili na stejnou základku, oba později hráli fotbal za stejný tým. Oba také vyrůstali v pěstounských rodinách a v pozdějších letech se pídili po svém původu.

Shodná DNA

Až letos nezávisle na sobě narazili na stránku Ancestry.com, která pomocí DNA testů pomáhá lidem pátrat po ztracených příbuzných. Jaký to byl šok, když zjistili, že se jejich DNA podezřele shoduje, a že dokonce mají identický chromozom X. Neznamenalo to nic jiného, než že pocházejí ze stejné matky!

Chlupaté ruce

„Bylo to neskutečné překvapení a nevím, jak dlouho mi bude trvat, než to vstřebám. Ale jsem šťastný, že můj brácha je zrovna Walter,“ vypráví Alan. „Když tak koukám na naše totožně chlupaté ruce, říkám si, že mě to mohlo napadnout už dřív,“ chechtá se jeho objevený bratr. Oba netuší, kdo vlastně byla jejich máma, či zda je vůbec ještě naživu. „Pátrat po tom nebudeme. Vystačíme si s tím, že se z nás na stará kolena stali bratři,“ shodují se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.