Případ Čapí hnízdo už je na české justici: Brusel uzavřel Babiše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Případ Čapí hnízdo už je na české justici: Brusel uzavřel Babiše!


Čapí hnízdo u Olbramovic.

Čapí hnízdo u Olbramovic. (Foto ČTK, ara)

Vyšetřováním Čapího hnízda je u konce. Alespoň pro Evropský úřad proti podvodům (OLAF). Za možný 50milionový dotační podvod hrozí kriminál premiéru Andreji Babišovi (63, ANO) a Jaroslavu Faltýnkovi (55, ANO).

Své závěry už OLAF zaslal příslušným orgánům do Česka a také Evropské komisi. „OLAF případ uzavřel s doporučeními pro Evropskou komisi a kompetentní justiční úřady v České republice,“ řekla Aktuálně.cz mluvčí OLAF Silvana Enculescuová. Jenže tuzemské úřady se nechtějí k případu vyjadřovat. „Vyšetřování nebudeme nijak komentovat,“ řekla mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Vydají je před dnem »D«?

O tom, zda Babiš a Faltýnek skončí před soudem, budou muset rozhodnout poslanci v hlasování. Mandátový a imunitní výbor na toto téma bude jednat 9. ledna, den před tím, než se bude projednávat důvěra Babišově vládě.

Přečtěte si
nanela
21. 12. 2017 • 09:44

Tak proč to ty h.ovada nezveřejní a bylo by po ptákách pokud se stal podvod tak ať Babiš odstoupí a pokud nic nenalezli tak bude pokoj nebudou se ztrapňovat takový chování to je teda na úrovni elity aby si nadávali do kriminálníků to se zrovna ti pobožní lidovci nevycajchnovali už ohledně věku by si to ten svatý neměl dovolit p.rase jedno a pokud to tak dělají všichni takové PODVODY tak ať je pozavírají všechny ne jenom jednoho Takový doprošování když jednou řeknou že s ním do vlády nepůjdou tak proč se s nima vůbec baví druhý pokus by měla dostat ODS to by mě zajímalo s kým by tu většinu udělali s Okamurou nepůjdou s ano taky ne a ksč taky ne tak s kým by tu většinu vytvořili pokud umím počít kdyby šli všichni ostatní tak jsou pořád v menšině ????????

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.