Důchodci si chtěli přivydělat, tak unesli ženu (41)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Důchodci si chtěli přivydělat, tak unesli ženu (41)!

Tihle tři podle obžaloby ženu unesli, zleva Pavel H., Václav S. a Josef V.
Tihle tři podle obžaloby ženu unesli, zleva Pavel H., Václav S. a Josef V.  (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Přilepšit si na stará kolena chtěli tři důchodci (69, 71 a 73) z Ústí nad Labem. Na objednávku tamního podnikatele (55) unesli ženu (41). Slíbené peníze ale nedostali, místo toho se od včerejška zpovídají u soudu.

Únos podle obžaloby zorganizoval Václav S. (73), kterého najal majitel autoservisu Petr R. (55). Chtěl prý partnera unesené ženy přimět k zaplacení dluhu. Důchodci se vydávali za policisty, ženu zastavili u školky, když tam ráno odvezla dceru. „Řekli jsme jí, že jsme z protidrogové, že ji odvezeme na výslech,“ popsal jeden z důchodců. Ženě pak v autě nasadili pouta, která koupili za 200 korun v sexshopu. Byly na nich kytičky a zamykala se na zlatý klíček. „Nechtěl jsem dát tisíc korun za pravá pouta v armyshopu,“ vysvětlil.

Kromě toho jí dali na hlavu černý svetr a ovázali jí ho lepicí páskou. Odvezli ji do bývalé hájenky, kde ji drželi sedm hodin. Když se pak dozvěděli, že plán neklapl, odvezli ji zase zpět. Žena, která se bála o život, má z toho dodnes psychické potíže. Důchodcům, kteří už dříve dostali podmínku za únos chlapce, i podnikateli, hrozí až 12 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.