Fiala u Zemana: »Modrý pták« dostal dobrůtku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Fiala u Zemana: »Modrý pták« dostal dobrůtku!

Fiala a Udženija odchází ze schůzky u Zemana. Dáma dostala kytici, oba dostali jazyk...
Fiala a Udženija odchází ze schůzky u Zemana. Dáma dostala kytici, oba dostali jazyk... (Foto Aha! – J. Poláček, K. Janeček, ČTK)

Mistr jemné symboliky je kdo? Asi prezident Miloš Zeman (73)! Včera si pozval do zámku v Lánech na povolební »pokec« šéfa ODS Petra Fialu (53). A možná mu chtěl naznačit, že o všem, co spolu probrali, má držet jazyk za zuby. 

Fiala dorazil do Lán s první místopředsedkyní Alexandrou Udženijou (41). A jelikož chtěl stranu modrého ptáka Andrej Babiš (63, ANO) k sobě do koalice, dalo se předpokládat, že Zeman ponoukal Fialu, aby si svoji nechuť být ve vládě se stíhaným premiérem, rozmyslel. „ODS i prezident si ponechali svá stanoviska,“ konstatoval ale suše Fiala poté, co ze schůzky odešel a dodal, že i nadále trvá na tom, že bude jeho strana v opozici.

Pro Andreje mňamka

Byla schůzka skutečně tak bezobsažná? Anebo Zeman s trochou rezervy vyslal vzkaz jak z filmu, tedy »ani muk«? S prezidentem totiž Fiala poobědval a servíroval se uzený jazyk s bramborovou kaší. To Babiš, který byl v Lánech v úterý, měl na talíři přátelštější signál: oblíbené jídlo hlavy státu, tedy bažanta se širokými nudlemi. A vzápětí jej prezident formálně pověřil, nechť začne shánět ministry a dodal, že z něj udělá premiéra, ať se stane, co se stane!

Noví ministři? Babiš má jasno

Budoucí předseda vlády Babiš má už prý jasno o sedmi ministerských jménech. Na svých pozicích by měli zůstat lidé z jeho »stáje«: ministr dopravy Dan Ťok (58), ministr životního prostředí Richard Brabec (51) a šéf justice Robert Pelikán (38). Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (40) také ve vládě zůstane, není ale vyloučené, že dostane jiný rezort. Ministr obrany Martin Stropnický (60) zřejmě přesedlá na zahraničí. Babiš oslovil rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka (53) jako nestranického kandidáta na post ministra školství, ten odmítl. Jako o budoucím ministrovi zemědělství se spekuluje o Miroslavu Tomanovi (57).

ČSSD pomůže

Včera jednali ve Sněmovně také koaliční partneři dosluhující vlády, ANO a ČSSD: A ač rozhádaní, včera k nějakým kompromisům došli. ČSSD deklarovala, že je připravena hlasovat pro návrh státního rozpočtu na příští rok. Podpořila by také návrh hnutí ANO na zvýšení důchodů, pokud by byl rozumný.



Přečtěte si
hejhej
2. 11. 2017 • 10:52

Fiala je žvanil, což odpovádá jeho "povolání" politologa.Celá ODS by měla zaniknout. Je to strana, která se podílela na rozprodání republiky, církevních restitucí schváleny za pomoci odsouzeného poslance právě z jejich strany. Plivou na pana Babiše a sami mají hordu másla na hlavě.Fiala - chudák si myslí, že když bude měnit měnit barvu vlasů, že zaujme.

-bello-
2. 11. 2017 • 10:39

K Zemanovi bych si radši přinesla vlastní jídlo.Člověk nikdy neví ! Lány , vykrmené Agrofertem s korunovými dluhopisy, to je korupce!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.