Dostal smyk, auto uvízlo na přejezdu: Vlak ho minul rychlostí 160 km/h! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dostal smyk, auto uvízlo na přejezdu: Vlak ho minul rychlostí 160 km/h!

Auto zachytila čelní kamera Leo Expressu.
Auto zachytila čelní kamera Leo Expressu. ( Foto Leo Expres)

Na pravé koleji vlak, na levé auto. Tak to v pátek vypadalo na železničním koridoru mezi Pardubicemi a Kolínem. Vlak vůz těsně minul v rychlosti 160 km/h.

Silnice těsně před přejezdem přes železniční koridor u Kolína zatáčí. Řidič zřejmě průjezd »nevybral«, dostal smyk a jeho vůz uvízl na kolejích mimo asfalt. „Okamžitě volal jak na policii, tak drahám, aby zamezil jakémukoliv střetu,“ uvedla policistka Martina Fejfarová. A situace byla opravdu nebezpečná, po trati totiž denně jezdí desítky rychlíků a pendolina. Nejbližší vlak Leo Expressu auto minul.

Důsledky srážky by mohly být tragické. „Auto by se vzpříčilo o přejezd a vlak by s velkou pravděpodobností vykolejil,“ sdělil Michal Miklenda z Leo Expressu. Protijedoucí expres Hutík Českých drah dispečer zastavil. Vůz museli vyprostit hasiči a řidič byl potrestán za přestupek, k žádné škodě ale nedošlo. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.