Směnárník pobodal klienta (33) nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Směnárník pobodal klienta (33) nožem!

Hajdar Hamíd ar-R. je od útoku ve vazbě.
Hajdar Hamíd ar-R. je od útoku ve vazbě.  (Foto ČTK)

Místo ve směnárně si chtěl peníze vyměnit před okýnkem s jinou zákaznicí, aby oba ušetřili. Incident, při kterém směnárník bodl zákazníka, projednával včera soud. Hajdaru Hamídovi ar-R. za pokus o vraždu hrozí až 18 let vězení.

Ke krvácejícímu muži (33) vyjížděli v březnu záchranáři i policisté do obchodního centra Flora. „Chtěl vyměnit peníze, ale pak se domlouvat s jinou zákaznicí. Řekl jsem mu, ať to nedělá tady a on mi začal nadávat, i rasisticky. Vyšli jsme ven a on mi dal pěstí,“ vypověděl včera obžalovaný cizinec. Proč následně zaútočil nožem neřekl, na potyčku si prý nepamatuje.

Verze napadeného muže byla jiná. „Se směnárníkem jsem nemluvil, venku jsem se zeptal ženy, jestli by si peníze nevyměnila. Ten člověk za okénkem mi začal nadávat a vznikl konflikt. Udeřil on mě, i já jeho,“ uvedl. Po útoku utrpěl vážná zranění, dodnes má zdravotní následky. Podle znalců jednal útočník v afektu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.