Přes 50 zraněných v Barceloně: Vlak narazil do nástupiště! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Přes 50 zraněných v Barceloně: Vlak narazil do nástupiště!

Vlak nedobrzdil a zastavila ho až zarážedla.
Vlak nedobrzdil a zastavila ho až zarážedla. (Foto Reuters)

„Nezastavujeme, máme zpoždění, jede se furt!“ hlásila průvodčí v komedii Slunce, seno, jahody. A furt jel i vlak v Barceloně, který nedobrzdil a narazil do zarážedla. Nehoda si vyžádala přes 50 zraněných.

Příměstský vlak vyjel včera po šesté hodině ráno z předměstí San Vicente de Calders a zamířil na Francouzské nádraží v centru katalánské metropole, kde o hodinu později k incidentu došlo. Naštěstí nikdo nezemřel, avšak 54 lidí bylo zraněno – včetně strojvůdce, který je v šoku. Jeden ze svědků listu El Periódico řekl, že následky nehody zhoršila skutečnost, že mnoho lidí ve vlaku při příjezdu na nádraží už stálo. „Popadali jsme,“ říká jeden z pasažérů.

Mnoho lidí bylo ošetřeno přímo na nástupišti.

Přesnou příčinu nehody nyní vyšetřuje policie. „Vlak brzdil. Pokud by tomu tak nebylo, hovořili bychom o mnohem vážnější nehodě,“ je přesvědčen Josep Rull, ministr katalánské vlády pro místní rozvoj.

Vlak nedobrzdil a zastavila ho až zarážedla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.