Další noční útok kyselinou v Londýně: Oběti hledaly pomoc v obchodě, prodavač je poléval vodou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další noční útok kyselinou v Londýně: Oběti hledaly pomoc v obchodě, prodavač je poléval vodou!

Hasiči si vzali na poleptané mladíky hadice.
Hasiči si vzali na poleptané mladíky hadice. (Foto Profimedia.cz)

Útoky kyselinou v Londýně neberou konce. Dalšími oběťmi jsou dva mladíci, na které někdo chrstnul žíravinu v noci na včerejšek. „Máme na sobě kyselinu a loupe se nám kůže,“ řvali bolestí, když vtrhli do obchodu ve čtvrti Bethnal Green a žadonili o pomoc.

Prodavač hned pochopil vážnost situace, začal otvírat láhve s pitnou vodou a kluky poléval. Než přijela záchranka a hasiči, přesunuli se všichni tři na chodník před prodejnu. Prodavač pomohl mladíkům sundat šaty a stále je poléval.

„Bylo to hrozné. Ti kluci křičeli v agónii, jejich barva kůže se neustále měnila,“ uvedl svědek. Prodavač později dodal: „Ti kluci byli Bengálci. Kyselinu měli hlavně v obličeji, ale také na kahotách. Kůže na nich doslova hořela, pak se začala odloupávat. Dal jsem jim spoustu vody, aby mohli tu kyselinu na sobě nějak rozředit. Byl jsem z toho dost vystrašený. Navíc sanitka přijela až za půl hodiny.“

Hasiči si vzali na poleptané mladíky hadice.

Útoků přibývá
K podobnému útoku došlo před deseti dny, tentokrát ve čtvrti Hackney. Dva pachatelé na mopedu v noci zaútočili kyselinou na pět lidí, jeden ze zraněných si ponese celoživotní následky. Policie pak zadržela dva chlapce ve věku 15 a 16 let, podezřelé z nočního řádění.

Počet útoků žíravinami v posledních letech v Británii roste, od roku 2012 se zdvojnásobil. Britské úřady kvůli častým útokům tohoto typu chtějí více kontrolovat prodej chemických látek, které mohou být využity pro útok. Na toto téma už rokovali britští poslanci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.