Slavný chlapeček bez nosu zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Slavný chlapeček bez nosu zemřel!

Timothy se narodil s anomálií, která postihuje 1 člověka ze 197 milionů.
Timothy se narodil s anomálií, která postihuje 1 člověka ze 197 milionů. (Foto Facebook)

Příběh chlapce z Alabamy, který se kvůli vzácné poruše narodil bez nosu i bez nosních dutin, ale zázračně přežil, obletěl před 2 lety svět. Teď jméno Timothyho Thomsona rezonuje znovu, bohužel za smutnějších okolností. Klučina totiž zemřel.

„Bude nás to bolet ještě dlouho. Mít tak úžasné a šťastné dítě pro nás bylo požehnání,“ vzkázala rodina chlapce, jemuž lékaři ihned po porodu provedli tracheotomii, aby vůbec mohl dýchat. Rodiče pak sháněli peníze na operaci, při níž by mu chirurgové vyvrtali do lebky nosní dírky a nosík mu vykouzlili umělý, aby měl alespoň částečně plnohodnotný život. K zákroku však už nedošlo. Příčinu hochovy smrti rodiče nesdělili...

Jeho fotku Facebook zakázal!
Cenzoři Facebooku v roce 2015 odstranili ze sociální sítě Timothyho fotku s tím, že je pohoršující. To vzbudilo vlnu nevole. Za navrácení fotky vznikla petice, pod níž se podepsalo na 70 tisíc lidí. Facebook nakonec ustoupil a snímek povolil nahrát zpět.

Timothy se narodil s anomálií, která postihuje 1 člověka ze 197 milionů.

Timothy se narodil s anomálií, která postihuje 1 člověka ze 197 milionů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.