Verunka získala cenu: Nikdy neviděla, přesto kreslí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Verunka získala cenu: Nikdy neviděla, přesto kreslí!

Veronika Vyhnalíková
Veronika Vyhnalíková (Foto Aha!: S. Červen)

Trpí dětskou mozkovou obrnou a je zcela nevidomá. Přesto Veronika Vyhnalíková (9) ze Zlína dokázala vytvořit umělecké dílo a zabodovat v mezinárodní soutěži Radost tvořit. Získala ocenění za obraz s názvem Rozkvetlá louka.

Porotu zaujala mezi téměř pěti sty přihlášenými díly. Ocenění dostala s dalšími dětmi na filmovém festivalu ve Zlíně. „Měla jsem slzy v očích. Jsem na ni pyšná. Je to o to radostnější, že je po náročné operaci kyčlí, která se podařila,“ řekla dojatě máma Lenka (38), která je na dceru a zdravého syna Vítka (7) třetí rok sama.

„Doma jsme s Verunkou kreslit jen zkoušely. První rok navštěvuje základní školu ve stacionáři a je to obrovská práce paní učitelky,“ přiblížila Lenka, která to nemá v životě lehké. Verunka se narodila předčasně a vážila jen 700 gramů. Jen díky její velké péči dělá pokroky. Dříve jen ležela, dnes už leze.
„Žiju hektický život. Po rozvodu to nebylo jednoduché. Navíc jsem letos po 10 letech musela dát výpověď z práce. Fyzicky jsem to už nezvládala,“ popsala máma. Mohla by naříkat. Přes všechny těžkosti se dokáže usmívat.

Největší problém? Peníze!
Mamince Lence nyní končí podpora, práci na plný úvazek musela vzdát, na menší zatím nenašla. Pro dceru potřebuje nový golfový kočárek, magnetickou podložku další pomůcky. Něco stojí i stacionář a Lenka splácí i půjčku na auto. Pomůžete? Číslo jejího účtu: 185042441/0600



Přečtěte si
akamonka
8. 9. 2017 • 15:59

Vy jste ale pako. Předpokládám , že jste naprosto zdravý a vidící člověk. Prosím namalujte něco, ať můžeme srovnat. Verunka je nevidomá a já tam tu louku vidím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.