Hrdinové v uniformě: Z hořícího bytu vytáhli důchodce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hrdinové v uniformě: Z hořícího bytu vytáhli důchodce!

Jiří Pánek (34, vlevo) a Jaromír Vašků (25) převzali včera medaile za statečnost.
Jiří Pánek (34, vlevo) a Jaromír Vašků (25) převzali včera medaile za statečnost. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Život v ohni riskovali pro záchranu člověka dva policisté ze Sedlčan na Příbramsku. Mohli čekat na hasiče, ale tušili, že důchodce volajícího o pomoc dělí od smrti možná jen sekundy. Jiří Pánek (34) a Jaromír Vašků (25) vběhli do plamenů a muže (76) zachránili. Včera za to dostali medaili za statečnost.

Požár vypukl před dvěma měsíci v bytě na sídlišti v Sedlčanech kvůli nedopalku z cigarety. První na místo přijeli oba policisté a vběhli do zakouřeného bytu, třebaže neměli dýchací přístroje. Vidět a dýchat se dalo sotva čtyřicet centimetrů nad zemí.

„Našel jsem muže ležícího na hořícím koberci. Měl jsem velké problémy ho odtamtud dostat. Když už jsem nemohl, přiběhl kolega a společně jsme ho vytáhli,“ vzpomínal včera Jaromír Vašků.

V bytě hořelo úplně všechno koberce, záclony, pohovka. „Lidé na mě křičeli, že kolega je uvnitř. Vběhl jsem za ním, nebyl čas na přemýšlení,“ dodal stručně Pánek.

Vážně popálený muž se do současné doby zotavuje ve vinohradské nemocnici. Díky policistům přežil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.