Petra, která zemřela s matkou v sauně, byla malířka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petra, která zemřela s matkou v sauně, byla malířka!

Petra P. a Marie I. zemřely v sauně.
Petra P. a Marie I. zemřely v sauně. ( Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Antonín Protivanský, Robert Klejch, Facebook)

Před deseti dny měla vernisáž, její energetické obrazy jsou k vidění na výstavě na radnici Prahy 3. Jenže malířka Petra P. (†45) společně s matkou Marií I. (†65) zemřela hororovou smrtí v sauně v chatové oblasti v Úlibicích na Jičínsku.

„Péťo, šťastnou cestu domů,“ napsala k její fotce na Facebooku kamarádka Ludmila K., žena, s kterou měla Petra společnou výstavu »Vesmír a energie v obrazech«. Smrt kamarádky je pro ni obrovským šokem. „Nějak jsou tyto dny smutný. Umřela mi nečekaně kamarádka,“ psala Ludmila a připsala i záhadnou větu: „Petra říkávala, že je vše, jak má být!“

Jejich společná výstava má smutné pozadí. „O tragédii víme, nesmírně nás to mrzí. V rámci výstavy zapálíme svíčku k uctění památky,“ řekla Aha! mluvčí Prahy 3 Michaela Luňáčková.

Část výstavy, která se koná v Praze. Petra P. malovala energetické obrazy.

Policie uvedla, že byly na návštěvě přátel a využily jejich zahradní saunu. „Ženy dlouho nevycházely, majitelka je šla zkontrolovat a našla je ležet na zemi. V sauně se zlomila klika a ony tam zůstaly uvězněny. Záchranáři mohli už jen konstatovat smrt,“ řekla policistka Iva Kormošová s tím, že byla nařízena soudní pitva.

V zoufalství škrábaly na dveře
Malířka zemřela společně se svojí maminkou, když byly na návštěvě u Jaroslavy C. a jejího manžela Ivana na chatě, kde si všichni chtěli odpočinout během velikonočních svátků. Právě odpočinek se jim stal osudným. Navečer zašla dvojice do podomácku dělané sauny na zahradě. Když se ženy nevracely, šla je Jaroslava zkontrolovat. Jenže bylo už pozdě. „Snažila se je polévat vodou, volala záchranku, ale nebylo to nic platné,“ řekla Aha! rodinná kamarádka. „Je to hrozná tragédie. Snažily se rozbít sklo, aby přivolaly pomoc. Na stěnách byly vidět i škrábance od nehtů. Hrůza pomyslet, co se tam dělo,“ řekla kamarádka s tím, že sauna půjde k zemi: „Nikdo si nedovede představit, že by do ní ještě někdy někdo vlezl.“

Sauna, kde se ženy »uvařily«.

Nepředstavitelná hrůza
Majitel domu je z neštěstí zdrcen. „Nemám zájem se o tragédii s nikým bavit,“ řekl Aha! Ivan C. „Obrátil se nám život naruby. Je to hrůza, kterou si nikdo nedovede představit,“ doplnil jeho syn.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.