Herny zakázali, teď nemají peníze a chtějí je znovu povolit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herny zakázali, teď nemají peníze a chtějí je znovu povolit!

Nyní je v Břeclavi jen 20 »beden«.
Nyní je v Břeclavi jen 20 »beden«. (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Před pěti lety radní v Břeclavi rozhodli, že skoncují s hazardem. Nyní zvažují, že ho částečně opět povolí. Městské kase totiž chybí miliony korun.

Ještě před pěti lety našli hráči v Břeclavi stovky automatů. „Měli jsme jich 630 a přinášely městu asi 20 milionů korun. Dnes jich zůstalo 20, a těm navíc brzy vyprší licence,“ uvedl vedoucí ekonomického odboru břeclavské radnice Ladislav Vašíček.
Radnice nyní zvažuje, že automaty do města vrátí. „Trvat nyní na úplném zákazu je pokrytecké. Prosadili jsme ho, aby v hernách lidé neprohýřili sociální dávky, a to díky novému zákonu o hazardních hrách už nemůžou,“ uvedl místostarosta Břeclavi Jaroslav Válka (54, ČSSD).

Na rozhodnutí si ale radnice nechává čas, a to až do konce volebního období. „Pokud by tady byla jen dvě kasina a jedna herna, městská kasa by mohla získat asi 25 milionů korun ročně. Ty peníze by se daly použít třeba na sport,“ domnívá se Vašíček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.