Soud s únoscem dětí: Sledoval další holčičku (8)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Soud s únoscem dětí: Sledoval další holčičku (8)!

Zdeněk H. je podle znalců nevyléčitelný.
Zdeněk H. je podle znalců nevyléčitelný. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Zdeněk H. (36), který unesl a ve své speciálně upravené garáži 10 dní věznil Janu (14) a Dana (17), tajně sledoval i další dívenku (8). Přes okno si ji natáčel na videokameru, a to v intimních pozicích.

Podle obžaloby obcházel Zdeněk H. dům v Ústí, kde malá Elen s rodinou žila, několik měsíců. S videokamerou ji po setmění sledoval přes zavřené okno, když se převlékala do pyžama nebo když masturbovala. Zoomem si přitom přibližoval detailně její přirození. U domu byl dokonce dvakrát přistižen. „Zahlédla jsem ho, když jsem se vracela z nákupu. Byl to vysoký muž s kamerou, stál u našeho okna,“ popsala dívčina matka Ludmila C.

Viděl ho i její přítel. „Rozběhl jsem se za ním, ale utekl,“ vypověděl. Dodal, že pak na něj nastražili fotopast, což ho zřejmě odradilo. Už se neukázal.
Záběry malé Elen Zdeněk H. sestříhal, video pak pouštěl unesené Janě, kterou nutil, aby se na ně dívala. „Říkal, že mi chce ukázat, že i tak malé holčičky už to dělají,“ vypověděla Jana.

Unesl Janu (14) a Dana (17)
Zdeněk H. je souzen za to, že loni v srpnu se zbraní unesl Janu (14) a Dana (17) z Litoměřicka. Ty 10 dní věznil ve speciálně vybavené a odhlučněné garáži v Ústí nad Labem. Obě děti nakonec našli rodiče podle indicií, které jim Dan napsal v dopise. Sám Zdeněk H. už byl dříve za únosy souzen, u soudu v pondělí prohlásil, že chce doživotní trest. Soud se Zdeňkem H. dnes pokračuje, čeká se rozsudek.

Jana a Dan u soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.