Podruhé se narodil: Trubka mu prošla autem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podruhé se narodil: Trubka mu prošla autem!

Zábradlí auto prošpikovalo a skončilo před zadními sedačkami.
Zábradlí auto prošpikovalo a skončilo před zadními sedačkami. (Foto Aha!: Slávka Červená, HZS)

Jen centimetry dělily Petra (42) od jisté smrti. Vracel se z noční směny, když ho za volantem přepadl mikrospánek. Narazil do zábradlí mostku. Trubka vůz doslova propíchla těsně vedle jeho těla.

Neobvyklá nehoda se odehrála v Záříčí na Kroměřížsku, jen 110 metrů od domu, kde Petr s rodinou žije. Ten den se vracel z Olomouce z noční směny. „Cítil jsem se to ráno unavený. V polovině cesty jsem si proto udělal pauzu, prošel se. Bylo mrazivo, tak mě to nakoplo,“ vzpomíná. Celou dobu si říkal – buď ve střehu.



Vzbudil ho náraz
Co se stalo, vůbec nechápe. Usnul a přejel do protisměru v místě, kde vždy už vyřazuje a brzdí, protože se blíží k domu. „To už jsem ale neudělal. Jel jsem ještě asi 80 metrů. Probral jsem se po nárazu. Vystřelily airbagy,“ líčil. Sledoval, jak trubka leze dovnitř, vyráží autorádio a pokračuje… „Bylo štěstí, že jsem se neprobral dřív. To bych asi strhl volant a zábradlí by projelo mnou,“ kroutí hlavou.

Anděl se nadřel
Jaké byly jeho první myšlenky? „Paradoxně ne, že žiju, ale že se nedostanu na noční,“ konstatoval. Dobře si ale uvědomuje, jak velké měl štěstí, když vyvázl bez zranění. „Všichni známí mi říkají, že jsem se znovu narodil a že můj anděl se hodně nadřel. Místo mě je naštěstí mrtvé auto. Zrušil jsem starší Mazdu 3, kterou jsem dostal od manželky ke kulatinám,“ usmívá se táta dcery (6), který nyní jezdí do práce vlakem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.