Drama v Poličských strojírnách: Trhavina bouchala 3 hodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drama v Poličských strojírnách: Trhavina bouchala 3 hodiny!

Nad místem explozí se vznášel kouř.
Nad místem explozí se vznášel kouř. (Foto ČTK, aktu.cz)

Série výbuchů s následným požárem zhruba tři hodiny otřásala včera přes poledne Poličskými strojírnami v Bořinách na Svitavsku. Došlo k nim zatím z neznámé příčiny v hale na zpracování trhavin. Zranily 19 lidí!

K explozím došlo v hale asi kilometr od vstupní brány podniku, a to na jednom z lisů, určených k lisování trhaviny. Po první detonaci objekt stačili všichni zaměstnanci opustit. Za několik minut, kdy již dorazili na místo první hasiči a záchranka, následovala další exploze a požár, kvůli němuž pokračovala vlna výbuchů.

Detonace způsobila třem pracovníkům strojíren vážné popáleniny. Jsou v ohrožení života. Dalších šest lidí zranila středně a 10 lidí včetně třech hasičů utrpělo lehkou újmu na zdraví. Výbuchy poškodily i tři hasičské cisterny a sanitku, která dorazila na místo jako první. „Došlo u ní k rozbití skla a poničení dveří,“ řekl Pavel Svoboda, ředitel pardubické záchranné služby.

Poté, co výbuchy kolem 14. hodiny ustaly, policie evakuovala oblast v okruhu asi 1300 metrů pro případ, že by opět došlo k explozím. Týkalo se to 100 lidí. Místo si následně převzali pyrotechnici. Příčina explozí se vyšetřuje. Jasná zatím není ani výše způsobené škody.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.