Pípla SMS a Honza (25) nezaváhal: Zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pípla SMS a Honza (25) nezaváhal: Zachránil život!

Jan Vermeš (zcela vpravo) ze Sboru dobrovolných hasičů v Drnholci přispěl svou rozhodností k záchraně lidského života.
Jan Vermeš (zcela vpravo) ze Sboru dobrovolných hasičů v Drnholci přispěl svou rozhodností k záchraně lidského života. (Foto HZS)

Na bleskové rozhodnutí měl dobrovolný hasič Jan Vermeš (25) z Drnholce na Znojemsku pár vteřin. A rozhodl se správně. Nyní ví, že zachránil člověka.

Když mu v mobilu přistála poplachová SMS, že nedaleko je člověk v nouzi, nečekal na kolegy ze sboru, ale namířil si to přímo na nedalekou radnici v Novosedlech. Právě tady zkolaboval muž. Společně s lékařem-zubařem, který šel kolem, zahájili oživování.

„Do příjezdu Honzových kolegů a záchranky bojovali devět minut o lidský život. To rozhodlo, že uspěli,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Skromný chlapík Honza to prý bral jako samozřejmost. „Hasič má pomáhat, a nejen hasič. Tak by se měl zachovat každý,“ myslí si zachránce. Jeho obětavost nezůstala dlouho utajena. „Osobně mu poděkuji. Je radost mít v obci takového hasiče,“ svěřil se starosta Drnholce Jan Ivičič.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.