Smrt pacienta (†65) v nymburské nemocnici: Doktoři přiznali chybu ...i falšování dokumentace! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt pacienta (†65) v nymburské nemocnici: Doktoři přiznali chybu ...i falšování dokumentace!

Obžalovaný primář Václav Hulínský (vlevo) a lékař Michal Križanovič.
Obžalovaný primář Václav Hulínský (vlevo) a lékař Michal Križanovič. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Doktoři z interny nymburské nemocnice stanuli před soudem kvůli usmrcení z nedbalosti. Loni v květnu přehlédli, že je pacient Jiří H. (†65) diabetik. Když zemřel, snažili se to zamaskovat.

„Oddělení je v personální krizi. To, co se tu dnes projednává, je důsledkem toho, že nejsem schopen pokrýt své pravomoce primáře,“ řekl soudci hned na začátku primář Václav Hulínský, z jedenácti doktorů interny jediný, který má správnou atestaci a způsobilost. „Chyba se stala... Ale já to neměl z čeho rozpoznat,“ obhajoval se primář, který přiznal, že falšoval dokumentaci. „Nečekal jsem, že z toho bude trestní oznámení. Dělal jsem to kvůli rodině a chtěl jsem krýt kolegu,“ řekl primář.

I doktor Michal Križanovič, který měl diabetika na starost, projevil lítost. „Měl bolesti kyčlí. Že je diabetik, jsem přehlédl. Je mi to líto,“ řekl lékař. Jemu i primáři hrozí šest let vězení. Dva roky hrozí i další doktorce, která primáři pomáhala falšovat dokumentaci. Na případ upozornila až rodina zemřelého.

Přečtěte si
rezacek
1. 2. 2017 • 09:40

Pan primář falšoval dokumentaci ???!!!???!!! Doufám, že dnes už BÝVALÝ primář. Tak do téhle nemocnice bych se fakt nechtěl dostat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.