Překvapení: S Bushem se setká i Zeman! Paroubek: Já mu to přeju, hádat se nebudeme | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Překvapení: S Bushem se setká i Zeman! Paroubek: Já mu to přeju, hádat se nebudeme

Zeman (vpravo) se těší na oběd s Bushem. Že dostal pozvání i on, prý Paroubkovi nevadí.
Zeman (vpravo) se těší na oběd s Bushem. Že dostal pozvání i on, prý Paroubkovi nevadí. (Aha! - Martin Pekárek, ČTK)

PRAHA – Pozvání na slavnostní oběd s americkým prezidentem Georgem Bushem, který bude v úterý v Praze jednat s českými politiky o radarové základně USA, dostal i expremiér Miloš Zeman.

Pozvání na slavnostní oběd s americkým prezidentem Georgem Bushem, který bude v úterý v Praze jednat s českými politiky o radarové základně USA, dostal i expremiér Miloš Zeman. Na obědě bude i šéf ČSSD Jiří Paroubek, kvůli kterému Zeman nedávno vystoupil ze strany. Půjde o jejich první setkání po několika měsících.

Zeman bude moci nejmocnějšímu muži světa Bushovi říct svůj názor na základnu, která má zneškodnit v případě potřeby íránské a severokorejské rakety. „Řekl jsem, že považuji preventivní útok na Írán za efektivnější než radarovou základnu,“ uvedl Zeman.

A co říká Paroubek na to, že u jednoho stolu při obědě zasedne i se svým rivalem Zemanem? „Já mu to přeju. Je to určitě vynikající osobnost českého politického života, takže pokud pan prezident a americká strana usoudili, že tam má být, tak já nejsem ten, kdo tam někoho zval,“ komentoval to Paroubek. A na otázku, jestli se nepohádají a neudělají tak před americkým prezidentem ostudu, odpověděl: „Na to jsou specialisté z jiného tábora. Já jsem vždycky zachovával to, čemu se říká dekorum, a já k Miloši Zemanovi necítím nepřátelství. Byť asi kdybych byl člověkem ne tak velkorysým, jako jsem, tak bych se choval trošku jinak. Ale mně to není vlastní.“ Paroubek, se kromě oběda, s Bushem setká asi na dvacet minut osobně. Informovat ho chce o zamítavém postoji své strany k plánům na vybudování radarové části protiraketové základny v Česku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.