Kluk (12) skončil pod ledem: Má 3 strážné anděly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kluk (12) skončil pod ledem: Má 3 strážné anděly!

Na pomoc přijeli policistům i hasiči, kteří chlapce svlékli z mokrých věcí a zabalili do deky.
Na pomoc přijeli policistům i hasiči, kteří chlapce svlékli z mokrých věcí a zabalili do deky. (Foto: HZS, ČT)

Pohotovost a odvahu prokázala tříčlenná policejní hlídka ze Sokolova. Minulý týden z ledové vody policisté vytáhli chlapce (12).

Pod klukem se prolomil led minulý pátek odpoledne v sokolovském areálu Zdraví. Policisté Martin Šindelář, Roman Mader a Petr Fischbach zrovna měli službu a pohybovali se nedaleko, stali se jeho strážnými anděly. Výzvu k záchraně uslyšeli z vysílačky a ihned vyrazili na místo.

„Kluk měl půlku těla venku a křičel o pomoc. S kolegy jsme sehraní, a tak jeden vzal hned lano, navázali jsme ho na mě, a pak jsem se k chlapci doplazil,“ popisuje policista Martin Šindelář. Společně ho pak vytáhli a předali hasičům a lékaři. Policisté skutek ale za hrdinský čin nepovažují, jde o jejich práci, samozřejmost.
Tito tři policejní hrdinové zachránili tonoucího chlapce (12). Zprava Martin Šindelář, uprostřed Petr Fischbach a vlevo Roman Mader.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.