Šnečí dostihy: Nejrychlejší byl Vinnetou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šnečí dostihy: Nejrychlejší byl Vinnetou!

Šneci zdolali trasu za půl hodiny.
Šneci zdolali trasu za půl hodiny. (pro Aha! – Směle vpřed)

LITOMĚŘICE – Tradičních rychlostních závodů šneků se v Litoměřicích zúčastnila dvacítka borců. Na velice těžké trati jich však závod dokončila jen malá hrstka.

„Pro letošní šnečí dostihy jsme se snažili vybudovat trať, na které budou muset naši hlemýždí svěřenci překonávat různě těžké úseky a prokáží tak svoje kvality,“ řekl Aha! organizátor akce Alexandr Koráb ze sdružení Směle vpřed.

Na polystyrénové desce byly zahrádkářským pletivem rozděleny klikaté závodní dráhy, na nichž šneci museli překonat úsek hliněný, pískový a kamenitý. Většina trenérů se svěřence snažila k rychlému výkonu motivovat na provázku přivázanou jahodou, kterou posunovali před zraky hlemýžďů. „Podle pravidel závodů mohou trenéři motivovat své svěřence, čím chtějí, ale jahoda se ukázala být nejlepší,“ doplnil Koráb. Už v páté minutě dostihu se jasně ukázal favorit, který v té době vedl o osm centimetrů. „S první překážkou si Vinnetou poradil snadno. Odstrčil ji svou ulitou a stále mířil vpřed,“ podělil se o zážitek sedmiletý trenér František.

Vinnetouovo vítězství bylo neoddiskutovatelné, protože ve chvíli, kdy trhal cílovou pásku, soupeři teprve překonávali kamenitý úsek v polovině trasy. Na vítěze a jeho trenéra čekalo sladké překvapení a putovní cena, na které se zvěčnil podpisem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.