Případ TAXIVRAH: Den před vraždou byl 3 hodiny v popelnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Případ TAXIVRAH: Den před vraždou byl 3 hodiny v popelnici!

Obžalovaný David V. přiznává, že je feťák a zloděj, vraždy ale odmítá.
Obžalovaný David V. přiznává, že je feťák a zloděj, vraždy ale odmítá. (Foto Aha! – Dan Černovský, Zbyněk Pecák)

Narkomana Davida V. (35) soudí za vraždu tří pražských taxikářů. Měl je zastřelit z bezprostřední blízkosti a okrást. Před mordy měl podle svědka fetovat, číst si v popelnici a nějaký čas dokonce pobýt i na policejní stanici.

První taxikář Petr S. (†42) byl zastřelen 30. ledna 2014. Druzí dva zemřeli během jediné noci z 10. na 11. dubna 2014. Včera před soudem promluvil svědek Bronislav S., který s obviněným Davidem V. trávil den před posledními dvěma vraždami.

„Koupil jsem jeho dávku. Šel se mnou někam ke kostelu, kde jsem si dal. Najednou někam zmizel a vidím, že je v popelnici. Řekl mi, že je to taková jeho úchylka. Vytahal tam časopisy, asi tři hodiny jsme tam strávili,“ popsal jejich společné chvíle.

Klidu se netěšili dlouho, vybrala je hlídka. „Pak u nás zastavili policajti. Odvezli nás na kriminálku, že prý jsme podobní někomu, kdo spáchal přepadení. Pak nás zase pustili, když zjistili, že my to nejsme,“ vypověděl.

Byl zastřelený jako zvíře
U soudu včera také vypovídal soudní lékař Jiří Hladík. O smrti prvního taxikáře Petra S. (†42) řekl, že byl zabit pěti ranami, všechny byly vypáleny do hlavy. „Čtyři byly smrtelné samy o sobě. Pátá byl jen postřel, nezpůsobil by ani bezvědomí. Pistole byla nejméně 10 cm od hlavy oběti. Střelec nebo oběť tedy během střelby museli změnit pozici. Je také možné, že oběť ležela na zemi a vrah střílel shora,“ uvedl. 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.