Vánoce bez oříšků?! Shořel jejich sklad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vánoce bez oříšků?! Shořel jejich sklad!

Škoda po nočním požáru činí nejméně sto milionů korun.
Škoda po nočním požáru činí nejméně sto milionů korun. (Foto: ČTK)

Vánoce bez ořechů a sušeného ovoce? V Česku mohou být letos nedostatkovým zbožím. V noci na neděli vzplála v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku skladová hala firmy zabývající se dovozem, pražením a balením skořápkových plodů. Škoda se odhaduje na více než 100 milionů!

Na místo nejprve přispěchali místní dobrovolní hasiči, záhy se k nim připojilo šest jednotek profesionálů. Brzy ale bylo jasné, že boj s živlem vyhrát nelze. Fabrika firmy IBK Trade, kde se pražily a balily ořechy a ovoce, byla už kompletně v plamenech. Hasiči ji nechali dohořet a pouze kontrolovali, aby oheň nepřeskočil na další budovy.

Spolumajitel firmy David Kratochvíl uvedl, že zkáza přišela v době vrcholící sezony před Vánocemi. „Když jsme přijeli, už bylo všechno v plamenech, nedalo se s tím nic dělat. Je to náš hlavní sklad a je celý pryč. Uvidíme, jak to bude s odběrateli,“ řekl.

Víte, že...
...ořechy obsahují vysoký podíl bílkovin, zdravých tuků – nenasycených mastných kyselin (kromě kokosu), vitaminy a celé spektrum minerálních látek? Sušené ovoce je skvělou svačinou a alternativou při chuti na sladké? Problémem je velký obsah sacharidů a tím energie, velmi opatrní bychom měli být v případě proslazovaného ovoce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.