Šátek u soudu: Dusno i bez aktérky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Šátek u soudu: Dusno i bez aktérky!

Dívka tvrdí, že byla kvůli svému vyznání diskriminována.
Dívka tvrdí, že byla kvůli svému vyznání diskriminována. (Foto: ara)

Šedesát tisíc a omluva. Toho se u Obvodního soudu v Praze dožaduje muslimská dívka ze Somálska. Tvrdí, že byla kvůli svému vyznání diskriminována.

V ostře sledovaném soudním procesu Somálka žaluje Střední zdravotnickou školu v Praze 10 kvůli zákazu nošení hidžábu. Tvrdí, že ji škola nepřímo diskriminovala v přístupu ke vzdělání a svobodné volbě povolání.

K soudu však, prý kvůli negativním emocím, nedorazila. Škola její nařčení odmítá, jde podle ní o hysterii, kterou rozpoutala zpráva ombudsmanky Anny Šabatové. Ve školním řádu je pokrývka hlavy zapovězena kvůli případnému přenosu infekce na pacienta.

Přečtěte si
hejhej
3. 11. 2016 • 16:21

Somálka si přišla do civilizované země jenom pro peníze. A kráva Šabatová se svoji o stejně praštěnou snachou jde proti vlastním lidem a hájí slepici s hadrem na hlavě.

mandat
3. 11. 2016 • 10:28

Somalka neumi poradne cesky, nema ani potrebne doklady a ani vysvedceni, tudiz nema splnene podminky,aby byla prijata do skoly a navic ve zdravotnictvi je dulezita hygiena.Je tam skolni rad,ktery se musi dodrzovat.Asi vam uniklo, ze v Evrope umira necelych 100 000 lidi v nemocnicich a to jen na nasledky infekce.Prave diky takovemu personalu.Jsme v cechach a tady snad plati zakony pro kazdeho.Navic muslimka se vda a uz nepracuje, protoze musi rodit a rodit a otrocit manzelovi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.