Školu pojmenují po teroristovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Školu pojmenují po teroristovi!

V roce 1991 Chaláfa v tuniském exilu zabil jeho bodyguard.
V roce 1991 Chaláfa v tuniském exilu zabil jeho bodyguard. (Foto: Profimedia.cz, ara)

Karel IV., Palacký, Masaryk, Havel... Zatímco u nás se pojmenovávají školy a ulice po významných osobnostech a národních hrdinech,v Palestině měří hrdinství podle jiných měřítek. Opěvují klidně gaunery a vrahy! Už čtvrtou školu třeba pojmenují po teroristovi a strůjci masakru na olympiádě v Mnichově 1972!

Jeho jméno je Salah Chaláf, známý je ale také pod svým bojovým jménem Abú Ijád. Jedná se o zakladatele a vůdce někdejší teroristické organizace Černé září, která mimo jiné stála za Mnichovským masakrem v roce 1972. Palestinská skupina tehdy během letních olympijských her unesla a následně zavraždila 11 izraelských sportovců a trenérů. I přesto teď bude Chaláfovo jméno bude »zdobit« jméno školy ve městě Tulkarm na Západním břehu Jordánu, jejíž základní kámen už 24. září položili.

Izraleci už tento počin na sociálních sítích ostře zkritizovali. „Palestinci jsou asi jediní, kteří na masakr vzpomínají jako na událost, která by měla být oslavována,“ reagoval na Twitteru Ofir Gendelman (45), mluvčí izraelského premiéra Benjamina Netanjahua (67).

„Salah Chaláf byl mučedník a velký národní bojovník, který prolil vlastní krev v boji za svobodu lidu,“ trvá ale na svém Issám abú Bakr, který je guvernérem palestinského obvou Tulkarem. Podle organizace Palestinian Media Watch se jedná minimálně o čtvrtou školu, která jméno teroristy ponese. Další tři prý stojí na území Gazy, kterou ovládá palestinské teroristické hnutí Hamás.

Salah Chaláf: Vraždy i únos letadla
Kromě atentátu v Mnichově měl Chaláf a jeho lidé z Černého září na svědomí i vraždu jordánského premiéra Uasfi al-Tela nebo zabití šéfa americké mise v Súdánu a dalších dvou diplomatů. V roce 1972 pak unesli letadlo belgické společnosti Sabena při letu z Vídně do Tel Avivu ‚(1 oběť). Chaláf rovněž spoluzaložil Organizaci pro osvobození Palestiny (OOP), které později předsedal Jásir Arafat (†75).

Za zabití 13 dětí má náměstí
Chaláfa není jediný uctívaný terorista. Po teroristce Dalal Mughrabi, která v r. 1978 unesla izraelský autobus (37 mrtvých, vč. 13 dětí), pojmenovali zase náměstí a mládežnické sportovní centrum...

Základní kámen školy položili koncem září.

Přečtěte si
majojo
2. 11. 2016 • 13:54

No a co? U nás jim dáváme státní vyznamenání.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.