Hromadný útěk z Tuniska: Turisté se bojí o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hromadný útěk z Tuniska: Turisté se bojí o život!

Turisté doslova utíkají!
Turisté doslova utíkají! (Foto Aha!: Twitter)

Po pátečním masakru, kdy tuniský student Abu Yahya Qayrawani (†23) zavraždil 38 lidí a nejméně 36 zranil, zahraniční turisté hromadně utíkají z Tuniska. Mají strach, že teroristé znovu zaútočí a oni budou další na řadě!

Nervozita, nedůvěra, strach... To jsou pocity, které nyní zažívají turisté v Tunisku. A není divu – vždyť dle tuniského zaměstnance hotelu měl terorista spadeno právě na Evropany. Ti teď posedávají u recepcí hotelů a diskutují o tragické události. „Nervózní jsou i ti, kteří jsou ubytováni i několik kilometrů od místa střelby. Všude chodí ozbrojení policisté, jsou ale milí a ochotní,“ popsal situaci jeden z turistů.

Především západní turisté se tak nyní za každou cenu snaží dostat ze země. Na letištích se tvoří dlouhé fronty, lidé zkracují pobyty a ruší již objednané. Odbavovací haly praskají ve švech... Cestovní kanceláře nabízejí náhradní destinace a pro své klienty posílají speciální lety. O tom, že se jedná o opravdový masový úprk, svědčí i statistika britských cestovních kanceláří. V době útoku bylo v zemi na 20 tisíc turistů, během prvních hodin po útoku jich údajně odcestovalo minimálně 7 tisíc!

Přečtěte si
nafta
29. 6. 2015 • 20:22

Ten kto má zaplatené raňajky domov nepôjde. Takú stratu žiadny Čech neprežije a nedopustí.

eisenbieger
28. 6. 2015 • 10:39

číšci byli v africe , o to jim jde *** souseda kterej jede max autobusem do chorvatska ...marokko , tunis , egypt zapomente na to

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.