Stařec (87) s Alzheimerem ubil manželku (†81)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Stařec (87) s Alzheimerem ubil manželku (†81)!

Důchodce Josef K. u soudu.
Důchodce Josef K. u soudu. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Byli manželé 60 let. Místo diamantové svatby ale vztah Zdeňky K. (†81) K. a Josefa K. (87) z Pardubic ale skončil tragédií. Při hádce muž manželku ubil a ukopal k smrti. Místo vězení čeká muže doživotní pobyt na psychiatrii.

O vraždě pachatel zřejmě vůbec nevěděl. Když viděl manželku ležet na zemi, byl zděšený.

Nepamatuje si
Senior policii ani soudu napadení nepřiznal, protože si ho nepamatoval. Tvrdil, že choť našel ráno ležet zkrvavenou na podlaze u toalety. Byl přesvědčen, že ženu někdo přepadl a zavolal jí záchranku. „Možná chtěl lupič získat náušnice s modrým kamenem, které jsem dostal k mincím, co jsem si objednával. Já jsem měl manželku rád. Vím, že kdybych do ní jen trošku strčil, byl by hned rozvod,“ řekl stařec.

Byli nemocní
Vyhrocené hádky byly u manželů na denním pořádku. Oba stařečci měli čím dál horší zdravotní problémy. Žena se těžko se pohybovala a měla maniodeprese, u muže se objevila demence a Alzheimerova choroba. Pár, který spolu žil ve dvoupokojovém bytě, musela asi měsíc před osudným útokem dokonce krotit policie.

Nejstarší vrazi
Nechybělo moc a Josef K. překonal nejstaršího zločince v Česku. Tím se stal před 19 lety senior Václav Snopek, kterému bylo 90 roků, když zavraždil seniorku v domově důchodců v Hodoníně. Bodl ji do srdce, protože se s ním rozešla. Světový primát drží Maďar 95letý József T., který letos v únoru zavraždil svoji choť.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.