Předpověď počasí na podzimní prázdniny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předpověď počasí na podzimní prázdniny!

Anetka Marková mlsá sousedčiny jahody.
Anetka Marková mlsá sousedčiny jahody. ( Foto Aha! – Slávka Červená )

Měla by dlabat dýně, chystat je na Halloween, místo toho Anetka Marková (5) z Buchlovic na Uherskohradišťsku ve druhé polovině října chodí na jahody!

„Mňam, jsou sladké,“ říká. V několika truhlících rostou venku sousedce Janě Vojtěškové a Anetka má svolení na ně chodit a mlsat. „Jsou stáleplodící, ale o jakou odrůdu se přesně jedná, nevím. Sbírám je od jara. Z několika truhlíků seberu i teď na podzim čtvrt kila najednou,“ pochlubila se pěstitelka.


Meteorologové: Prázdniny budou nejchladnější za 10 let
Už si plánujete, jak strávíte s dětmi podzimní prázdniny? Pak zvolte »teplou« variantu. Výhled meteorologů je nekompromisní. Letos ani s chvilkovým návratem pozdního léta počítat nemáme. Bude opravdu dušičkově!
Počasí během příštího týdne, kdy jsou i podzimní prázdniny, a následně i během Halloweenu a Památky zesnulých, moc příznivé nebude.

„Vypadá to, že i konec října bude chladný a ve znamení velké oblačnosti, občasných srážek, které budou na horách sněhové a přechodně se bude zřejmě hranice sněžení posouvat i do nižších poloh. Nejvyšší odpolední teplota se zastaví nejčastěji do 8 °C, po ránu očekáváme teploty kolem –2 °C,“ předpovídá meteoroložka Dagmar Honsová.


Bývalo i 20 °C. Naposledy před 3 lety
Konec října bude podle předpovědi jeden z nejchladnějších za posledních 10 let. Naopak teplo s maximy i přes 20 °C bylo v letech 2013, 2006, 2004 a 2001. Pamatujete?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.