Dívku (11) kousla zápřednice ...skončila v bezvědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dívku (11) kousla zápřednice ...skončila v bezvědomí!

Zápřednice jedovatá se obvykle zdržuje na suchých úhorech a loukách, najít ji můžeme ale i ve městech.
Zápřednice jedovatá se obvykle zdržuje na suchých úhorech a loukách, najít ji můžeme ale i ve městech. (Foto Blesk-Martin Mithofer)

Hrála si v trávě a zničehonic upadla do bezvědomí. Školačku (11) ze Slánska museli záchranáři transportovat do nemocnice. Lidé spekulují, že ji kousl jedovatý pavouk zápřednice.

„Vyjížděli jsme k dívce, která z neznámých důvodů omdlela a měla problémy s dýcháním,“ potvrdila Aha! mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Záchranáři uvedli, že vykazovala příznaky silné alergické reakce po kousnutí nějakého hmyzu. Místní tvrdí, že mohlo jít o pavouka zápřednici jedovatou, která se letos ve Středočeském kraji přemnožila.


Nejjedovatější pavouk
Zápřednice jedovatá je jedním z nejjedovatějších pavouků, kteří žijí v Česku. Kousnutí působí velkou bolest, někdy může být spojené s horečkou, pocity úzkosti a chvilkovým ochrnutím okolo místa pokousání. Následky většinou do 24 hodin samy odezní. Pokud »hryzne« alergika, mohou být příznaky mnohem horší.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.