Rio jede pod taktovkou Vinicia | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rio jede pod taktovkou Vinicia

 (Procter & Gamble)

Olmypiáda bez maskota je jako party bez hudby, jednoduše nemastná a neslaná. Každá sportovní akce tak má svou tvář a symbol. Kromě toho má za úkol bavit diváky a rozproudit davy při fandění. Atmosféra celé akce tak stojí na něm. Kdo je letošním maskotem her?

Úkol maskota je skutečně nelehký. Je proto zásadní věcí, kdo bude maskotem a jak se svých povinností zhostí. Tuto část her tedy není radno podcenit. Fanoušci tak k tomuto úkolu přistoupili zcela zodpovědně a výběr jmen maskotů brali nesmírně vážně. A kdo nás letos baví?

Video se připravuje ...

Žlutý a temperamentní Vinicius

Pokud jste si mysleli, že maskotem letošních letních olympijských her je žlutá pobíhající kočka, byli jste blízko, ale není tomu tak. Veselý žlutý maskot symbolizuje veškerá zvířata žijící v Brazílii. Také proto oplývá obrovskou energií, je pružný a dokáže napodobovat zvuky všech zvířat. Toto veselé zvíře nese jméno Vinicius, které symbolizuje poctu brazilskému umělci Viniciovi de Moraes.

Jeho jméno bylo společně se jménem maskota paralympiády zvoleno v internetové anketě. Jména Vinicius a Tom se 44 % hlasů tak zvítězila nad jmény jako Oba a Eba či Tiba Tuque a Esquindima.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.