Léta prosil o amputaci: Smrt lékaře předběhla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Léta prosil o amputaci: Smrt lékaře předběhla!

Důchodce měl velké bolesti...
Důchodce měl velké bolesti... (Foto: ara)

Důchodce Michael (†68) měl před 12 lety autonehodu. Od té doby se mu jeho noha začala výrazně zvětšovat a bobtnat, dosáhla až dvojnásobně většího rozměru. Lékaři měli podezření na tropickou infekci Elefantiáza nebo-li sloní nemoc.

Lékaři mu diagnostikovali špatný lymfatický systém, za který mohlo jeho zranění při autonehodě. Když mu ale noha stále natékala, začali si myslet, že jde o sloní nemoc. Elefantiáza je obvykle způsobena parazitem. Například komářím kousnutím. Obvykle však v tropických částech světa. Krevní testy ale tuto nemoc nepotvrdily.

Důchodce při každém pohybu trpěl nesmírnou bolestí. Dokonce prosil lékaře, aby mu nohu amputovali. Doktoři mu tedy přislíbili operaci, při které mu odstraní deformovanou tkáň, aby mohl opět vést normální život. Tato operace byla ale nakonec zrušena a nikdo neví proč. O několik dní později mu noha začala silně krvácet a Michael v nemocnici zemřel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.