Válka soudců o kuchařku: Vraždila? Zabila? Byla týraná? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Válka soudců o kuchařku: Vraždila? Zabila? Byla týraná?

Pomocná kuchařka Martina K. (31) u soudu v Brně. Spáchání vraždy si sama nepřipouští.
Pomocná kuchařka Martina K. (31) u soudu v Brně. Spáchání vraždy si sama nepřipouští. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Česká justice si neví rady. Ctihodné soudce proti sobě postavila banální vražda. Nebo snad »pouhé« zabití z omluvitelných pohnutek?

Posuďte sami: Vznětlivá žena Martina K. (31) po jedné z častých hádek bodla předloni v červnu v Lipůvce na Blanensku do ramene druha. Nefachčenko a domácí tyran chvíli po příjezdu sanitky zemřel. Rána mu nešťastně přeťala žílu v podklíčku a muž za pár minut vykrvácel. „Nechtěla jsem ho zabít, nabodl se na střep z rozbitých dveří. K přiznání mne u nočního výslechu donutili policajti,“ hájila se žena, které hrozilo, anebo ještě stále hrozí, 10 až 18 let kriminálu.

Brněnský soud ji potrestal za zabití jen čtyřmi lety basy. Vrchní soud však trval na přísnějším potrestání. A tak Krajský soud v Brně v opakovaném procesu »přitvrdil« a ženu zcela osvobodil! A nadřízený olomoucký soud pokračoval v justiční válce, sáhl k málo vídané věci. Odebral případ jindy přísné soudkyni Jaroslavě Bartošové a svěřil kauzu její kolegyni Andree Svobodové. I nové soudkyni se zřejmě ze spisu a výsledné práce kriminálky motá hlava. Po včerejším celodenním čtení spisů si vzala čas až do 20. září, kdy vynese rozsudek.
Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.