Expřítele chtěla zabít jedem indiánů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Expřítele chtěla zabít jedem indiánů!

Bývalý přítel Šárky Groherové Zdeněk O. (57) k celé věci uvedl jen jedno: „Jsem rád, že jsem přežil!“
Bývalý přítel Šárky Groherové Zdeněk O. (57) k celé věci uvedl jen jedno: „Jsem rád, že jsem přežil!“ (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Neunesla rozchod! Pod záminkou očkování proti tetanu píchla bývalá zdravotní sestra sestra Šárka G. (57) expříteli syntetické kurare. Muž nezemřel jen díky rychlé pomoci lékařů.

Zdeněk O. (57) žil s bývalou sestrou na ARO šumperské nemocnice Šárkou G. sedm let. V roce 2012 si však našel jinou partnerku a odstěhoval se k ní. Šárka se rozhodla, že se pomstí.

Málem zemřel
Expříteli zavolala, že má jít na očkování proti tetanu. Poté, co si nechal píchnout injekci, si ale vyhrnula sukni, píchla si injekci do stehna a prohlásila: „Do hodiny je konec!“ Syntetické kurare začínalo pomalu účinkovat, muž viděl dvojitě a špatně se mu dýchalo. Dokázal však ještě dojet ke známým, kteří mu zavolali sanitku. Šárka zatím spolykala léky, které zapila slivovicí a čekala na smrt. I ji, stejně jako Zdeňka, lékaři zachránili.

Smrt všude kolem
Žena u soudu tvrdila, že chtěla Zdeňka jen postrašit. Vyšlo však najevo, že smrt s ní chodí jako stín. V obci »uspávala« psy a kočky. Když ale měla uvést jména lidí, jejichž zvířata »uspala«, uvedla u každého, že už je mrtev. Ve stejné době zemřel i její otec, švagrová a dvě babičky, o které se starala. Policii nebyla tato úmrtí podezřelá.

Bude nový soud    
Přestože Šárce G. Hrozil za pokus vraždy trest od 10 do 18 roků, krajský soud jí nakonec vzhledem k bezúhonnosti a řadě dalších polehčujících okolností vyměřil jen podmínku. Vrchní soud v Olomouci ale včera tento rozsudek zrušil a vrátil krajskému soudu. Podle něj je potřeba znovu zhodnotit a doplnit důkazy.
Jed amazonských indiánů
Kurare se objevuje v literatuře i filmech jako rafinovaná smrtící zbraň. Šípy a šipky namočené v jedu kurare indiáni dodnes používají. Indiánské kmeny z Amazonie loví s pomocí dutých stvolů rostlin s vloženými šipkami smočenými v jedu kurare. Jakmile se dostane oběti do těla, nastává během pár okamžiků ochrnutí svalstva, zástava dýchání a smrt. Kurare je extrakt, získaný z kůry, kořenů a listí kulčiby jedodárné (Strychnos toxifera) a příbuzných druhů.

Syntetické kurare
Používá se ve zdravotnictví při operacích a vyšetřeních, kdy je nezbytné uvolnění svalů. Slouží i k uvolnění dýchacích cest těžce zraněných osob. Aplikace ale vždy vyžaduje umělé dýchání s podporou přístrojů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.