Afgánec (†17) útočil sekerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Afgánec (†17) útočil sekerou!

Afgánec musel být zastřelen...
Afgánec musel být zastřelen... (Foto: EPA, ČTK)

Hrůza a děs, to zažili lidé ve vlaku jedoucím do německého Würzburgu. „Bylo to tam jako na jatkách. Ten mladík kolem sebe bez rozmyslu máchal sekerou a něco arabsky křičel,“ popsal dramatickou situaci jeden z cestujících. Útočníkem byl Afghánec (†17), který do Německa přišel bez doprovodu rodičů.

Incident se stal v pondělí večer ve vlaku, který jel z Treuchtlingenu do Würzburgu. Útočník spolucestující zničeho nic s výkřikem Alláhu akbar (Alláh je veliký) napadl. Kolem sebe máchal nožem a sekerou. Když pak vlak zastavil, mladík se dal na útěk. Zvláštní zásahové komando se ho pokusilo zastavit. Afghánec ale na policisty zaútočil, proto byl zastřelen. Po jeho řádění byli do nemocnic převezeni dva lidé v kritickém stavu, dva ve vážném stavu a jeden je raněn lehce.

Oběti z Hongkongu
Čínská média napsala, že terčem jeho prvotního útoku byla rodina z Hongkongu. Afghánec podle listu South China Morning Post napadl otce rodiny (62), matku (58), dceru (27) s jejím přítelem (31), naopak syn (17) zůstal nezraněn. Otec s dceřiným přítelem snažili ostatní členy rodiny chránit, proto utrpěli poměrně vážná zranění. Bavorský zemský ministr vnitra Joachim Herrmann uvedl, že útočník žil poslední dva týdny žil v pěstounské rodině. „Při domovní prohlídce u něj byla nalezena malovaná vlajka Islámského státu (IS),“ řekl bavorský zemský ministr vnitra Joachim Herrmann. Teroristická organizace se také prostřednictvým své agentury Amak včera dopoledne k útoku přihlásila.

Přečtěte si
demon.hk
20. 7. 2016 • 10:18

Takova mr.d.ka odporná, vleze sem, nechá se živit a pak vraždí. A takových tu jsou hordy, myslím, že si zase počteme brzy.... Vypráskat to bičem ven z Evropy než bude pozdě...ale ono už je. Už se nám tu namnožili

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.