Dceru hejtmana bodl...a nechal vykrvácet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dceru hejtmana bodl...a nechal vykrvácet!

Dcera hejtmana Iva měla s Pavlem K. holčičku Nelu.
Dcera hejtmana Iva měla s Pavlem K. holčičku Nelu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM) vypovídal včera před soudem. Svědčil v případu Pavla K. (22), který letos v lednu zabil jeho nevlastní dceru Ivu (†23). Po mrtvé zůstala holčička (2,5), kterou teď hejtman a jeho žena Jitka vychovávají.

Pavel K. družku Ivu, s níž má dcerku Nelinku (2,5), podle svědků napadal a týral. Její rodina z toho byla nešťastná. „Neměl dobrou pověst. Nejvíc nám vadilo, že nepracoval,“ řekl u soudu hejtman Bubeníček, na kterého Pavel K. také zaútočil, plival na něj, kopal do něj a hrozil mu, že ho zabije.
Napadl i jeho ženu Jitku, kterou zbil, poškrábal a strhl jí z krku zlatý řetízek, což soud později kvalifikoval jako loupež, za kterou dostal podmínku.

Hádky o dítě
Spory měli především o vnučku, kterou na základě předběžného opatření dostali Bubeníčkovi do své péče, mělo to být do doby než se její matka a otec uspořádají své vztahy, což se Pavlovi K. nelíbilo.

Kvůli Nelince se pohádali i osudného 2. ledna. Pavel K. na policii uvedl, že byl na pivu, a když přišel domů, našel Ivu plačící. „Řekl jsem jí, že to, že Nela nechce k nám, je její vina, že to posr***,“ četl soudce z jeho výpovědi.
Iva prý pak vzala nůž se 17 cm dlouhou čepelí a po Pavlovi ho hodila. On ho sebral a mrštil jím po ní nazpět. Zasáhl ji do stehna, čepel proťala tepnu. Když přijeli záchranáři, byla už v bezvědomí. Oživovací pokusy byly marné.

Dostane 16 let?
Pavel K. se pak snažil tvrdit, že si zranění udělala sama, že spadla ze židle, pak zase, že ze žebříku. Včera u soudu mlčel, neprojevil ani náznak lítosti, jen se chvílemi hloupě usmíval. Rozsudek by nad ním měl soud vynést dnes, hrozí mu až 16 let. Bubeničková: Bil i bývalé partnerky
Politikova rodina nebyla ze vztahu Ivy a Pavla nadšená. „Říkalo se o něm, že je násilník. Bil prý i své bývalé partnerky,“ uvedla Jitka Bubeníčková. Dodala, že se proto snažili dceři vztah rozmluvit, o rozchodu nechtěla slyšet. Násilí záhy poznala sama, při facce jí prorazil ušní bubínek, přesto se k němu vracela.

Když se jim narodila holčička, začaly hádky nanovo. Rodina hejtmana dosáhla toho, že jim byla malá Nela na základě předběžného opatření svěřena do péče, než se partnerské vztahy jejích rodičů vyřeší.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.