Měl heparinový vrah komplice?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Měl heparinový vrah komplice?!

To je on! Sériový vrah Petr Zelenka.
To je on! Sériový vrah Petr Zelenka.

PRAHA – „Nová fakta! Heparinový vrah Zelenka měl komplice! Obchod s lidskými orgány! Nové policejní vyšetřování!“ Vskutku »senzační« odhalení přinesl včera jeden celostátní deník.


Policie spekulace o mafii obchodníků s lidskými orgány popírá

Policie ale ihned tahle údajná »nová fakta« v případu vraha Petra Zelenky (31), který v havlíčkobrodské nemocnici zabil celkem 8 pacientů a 9 dalších lidí se zavraždit pokusil, označila za naprostý nesmysl.

Petr Zelenka k vraždám používal lék heparin, který je obvykle užívaný k ředění krve. Zelenkovy oběti pak prostě vykrvácely. Podle »nových informací« zmíněného deníku neměl Zelenka jednat samostatně, ale měl mít komplice, který na oddělení pracuje dodnes. Lékař měl prý být napojen na mafii obchodující s lidskými orgány. Zmíněný deník dokonce spekuloval, že oním komplicem je lékař Jiří P., který byl loni 30. června po 14 bezproblémových letech služby na hodinu propuštěn kvůli podezřelému úmrtí ženy, k níž byl přivolán. Ani tato informace se ale včera nepotvrdila. „Co to je za blbost?“ reagoval podrážděně službu konající lékař, když jsme se ho na vyšetřování zeptali. „Tady se nic takového nevyšetřuje.“

Kliknutím zvětšeteStejně odmítavě reagovala i mluvčí východočeské policie Iva Marková. Podle ní je jediným podezřelým a obviněným nadále jen a pouze Petr Zelenka. „Vůbec nic z vyšetřování nenasvědčuje tomu, že by měl spolupachatele,“ řekla včera Nedělnímu Aha!.
Spekulace o tom, že vraždy měly souviset s obchodem s lidskými orgány, označila za čirý nesmysl. Petr Zelenka se ke všem svým činům přiznal. Pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu doživotí. Zelenkův obhájce Jan Herout chce ale svou obhajobu postavit na tom, že jeho klient je duševně nemocný a zabíjel v nepříčetnosti.


Autor: Karel Goldmann
FotoAha!: Alexandr Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.