Kůň se propadl do 8 metrů hluboké studny! Hřebci z vody trčela jen hlava! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kůň se propadl do 8 metrů hluboké studny! Hřebci z vody trčela jen hlava!

Hřebci z vody koukala jen hlava, a to už jí bylo hodně odčerpáno...
Hřebci z vody koukala jen hlava, a to už jí bylo hodně odčerpáno... (Foto HZS MSK)

Statný kůň se propadl do osm metrů hluboké studny v Kružberku na Opavsku. Hrozilo, že se utopí. Nad vodní hladinu nebohému zvířeti trčela jen hlava.

O jeho život bojovaly tři jednotky hasičů. „Stál a napůl ležel zkroucený v úzké kamenné studni. Od potupného utopení jej zachránily pouze dřevěné trámy ve vodě, o které byl zapřený,“ popisoval hasič Petr Kůdela s tím, že ze studny museli nejprve odčerpat část vody, aby se vysílený hřebec neutopil.

Pak na místo dorazil vyprošťovací automobil. „Koně uvázali na lano, pak se jim podařilo provléci pod něj třicet centimetrů široký zvedací popruh,“ pokračoval Kůdela. Hned na to se záchrana změnila v drama. Zvedací pruh se třikrát vysmekl a hřebec se propadal do vody. Až napočtvrté hasiči vytáhli zvíře na povrch. „Na pevné zemi nechali ubohému zvířeti zvedací popruh, ten mu pak pomohl k postavení. Hasiči koně sušili dekami a přitom jej ošetřoval veterinář,“ dodal Kůdela.

Koník se po odpočinku vydal do stáje, kde se nažral.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.