Úmyslně najel do kámošů: On je Hepnarová v trenkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Úmyslně najel do kámošů: On je Hepnarová v trenkách!

Martin Fuchsa se po hádce s přítelkyní a rvačce s kamarády zachoval jako masová vražedkyně Olga Hepnarová. Najel autem do skupiny lidí. Na rozdíl od Hepnarové Fuchsa projevil lítost: „Hrozně mě to mrzí. Každý večer se modlím, aby se zraněný uzdravil.“
Martin Fuchsa se po hádce s přítelkyní a rvačce s kamarády zachoval jako masová vražedkyně Olga Hepnarová. Najel autem do skupiny lidí. Na rozdíl od Hepnarové Fuchsa projevil lítost: „Hrozně mě to mrzí. Každý večer se modlím, aby se zraněný uzdravil.“ (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, ara)

Olga Hepnarová (†23) v trenkách. To je Martin Fuchsa (29) z Brněnska. Stejně jako ona najel zhrzený mladík autem do skupiny kamarádů. Žárlivec neunesl, že se jeho přítelkyně bavila s jinými. Tři lidé stačili uskočit, čtvrtý skončil v kómatu a už se nikdy neprobere. Soud Fuchsu včera potrestal patnácti lety v kriminálu.

Přátelé slavili loni v srpnu na hřišti v Odrovicích u Brna narozeniny. Mezi nimi i Fuchsa. Do té doby zcela bezproblémový mladík vypil hodně alkoholu, který ho skolil. Usnul na stole. Jeho přítelkyně se zatím bavila s dalšími kamarády a s některými prý dokonce odešla do stanu. Když se Fuchsa probudil a zjistil, že se jeho slečna dobře baví s jinými, zmocnila se ho žárlivost. Nejprve chtěl, aby s ním dívka odešla. Ta ovšem s hysterikem, který měl v krvi přes dvě promile, nechtěla nic mít. Fuchsa jí začal nadávat a stoupala jeho agresivita, nakonec před ním museli kamarádi dívku bránit. Po rvačce z oslavy odjel autem...


Po chvíli se v autě na místo vrátil. Chvíli přemýšlel za volantem, zřejmě si v hlavě přehrával křivdy. Potom protúroval motor a zprudka se rozjel do skupiny kamarádů. Už se nikdy neprobere

Tři kamarádi stačili před autem uskočit. Jednoho však Fuchsa srazil a přejel. Sražený muž skončil v kómatu v nemocnici. „Můj klient je ve vegetativním stavu, ze kterého se už nedostane,“ uvedl u soudu zmocněnec zraněného.

Práskl se sám

Fuchsa nakonec sám zavolal policii. To byla vedle jeho bezúhonnosti jedna z polehčujících okolností, díky které dostal nejnižší možný trest, hrozilo mu až doživotí!

Kdo byla Olga Hepnarová?
Olga Hepnarová

10. července 1973 ve 13.30 najela nákladním autem Praga do skupiny asi třiceti lidí na tramvajové zastávce Strossmayerovo náměstí v Praze. Zabila osm lidí, šest zranila těžce a dalších šest lehce. K činu se hrdě hlásila a litovala pouze toho, že lidí nezabila víc a že mezi nimi nebyli i její rodiče. Byla odsouzena k trestu smrti a 12. března1975 jako poslední žena v tehdejším Československu popravena oběšením.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.