Léčba zabírá, ale... Ilona (23) přišla o domov! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Léčba zabírá, ale... Ilona (23) přišla o domov!

Silné dávky léků, které platila zdravotní pojišťovna, Iloně nepomohly. Navíc po nich takto otekla.
Silné dávky léků, které platila zdravotní pojišťovna, Iloně nepomohly. Navíc po nich takto otekla. (Foto Aha! - Zbyněk Schnapka)

Onemocněla nádorem mozku, léčba sice zabrala, ale vedlejší účinky ozařování protony ji posadily na vozík. Jedinou pomocí byl lék, který VZP odmítla zaplatit. Složili se na něj lidé z celého Česka a pomáhá. Ilonu (23) ale stihla další rána. Nemá kde bydlet. Rozešel se s ní totiž přítel.

Operace a následná terapie jí zachránila život, jenže po protonovém ozařování se jí začaly rozpadat nervové buňky. Ilona se zákeřnou nemocí bojuje a zatím to vypadá, že se začalo dařit.

„Snímky z magnetické rezonance ukazují, že odumírání mých buněk se zatím postupně zastavuje,“ radovala se před pár dny Ilona. Jenže teď ji stihla další rána. Rozešel se s ní přítel, se kterým chodila již před nemocí a který se o ni doteď staral. „Honza (24) mi řekl, že už mě nemiluje a mám se odstěhovat,“ říká Ilona. Ta s ním žila v jeho bezbariérovém bytě v Plzni a přes den byla v denním stacionáři Domovinka, kam ji Jan denně vozil.

„Teď je to složité. Zatím budu u maminky Evy (42) v Dolanech u Klatov. Jenže mě neunese, a tak se o mě nemůže pořádně postarat. Táta Antonín (50) bude muset asi přestat chodit do práce a starat se bude o mě on,“ říká Ilona. Jenže táta bydlí ve Kdyni na Domažlicku v 1. patře staré bytovky bez výtahu. „K bytu vede 16 betonových schodů. A ani táta mě tak do bytu sám nedostane,“ dodává Ilona. Ta teď zoufale shání bezbariérové bydlení. Pronájem bezbariérového bytu!

Ilona shání pro sebe a svého otce bezbariérové bydlení. „Nejraději bych Dolany a okolí, nebo Klatovy. V Dolanech bydlí maminka, tak by tátovi mohla s péčí o mě pomoci,“ vysvětluje Ilona. Jestliže máte možnost Iloně pomoci, ozvěte se jí na e- -mail: ilona.vavrova3@seznam.cz

Přečtěte si
bobou
5. 4. 2016 • 11:08

Tak nevím co si mám myslet? Když se na léčbu vybralo dost peněz, zase problém s bydlením! Tak a nyní babo raď. Mám zase poslat nějaké peníze, nebo je to pouhá hra pro důvěřivé, citlivé lidi??? Je to pravda, či není? Copak nemáme odbory sociálních věcí, které by se tímto případem měly zabývat? Jinak přeji hlavně zdraví.

vuhp
4. 4. 2016 • 15:54

Po léčbě vypadá příšerně, snad se to bude časem lepší. Přeji hodně sil a štastný obrat. Chlapci se nelze divit, že ji opustil, je to náročné.

-bello-
4. 4. 2016 • 12:13

Chudák holka, snad to dopadne s bydlením dobře, o léčbě radši mlčím. Kluk s ní vydržel dlouho a jeho péče je na metál.Normální kluk tak přece nemohl žít věčně

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.