Podraz? Nemocenská bude úplně jinak?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Podraz? Nemocenská bude úplně jinak?!

„Je to lež!“ tvrdí ministr práce Petr Nečas
„Je to lež!“ tvrdí ministr práce Petr Nečas

PRAHA – Neuvěřitelné! Ačkoliv ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS) ještě před pár dny při zveřejnění své reformy sliboval, že při dlouhodobé nemoci budeme dostávat víc než dosud, všechno je prý jinak!


Existuje tajný dodatek reformy? Odboráři vyhrožují stávkami!

Tvrdí to výpočty odborářů i údajná tajná vládní zpráva, kterou zveřejnil deník Právo.

Třeba ten, kdo má hrubou mzdu 26 000 Kč, by podle ní už při dvoutýdenní nemoci dostal o 1500 Kč míň než teď! A méně by měli dostávat všichni, bez rozdílu příjmů. Nečas ale tvrdí, že žádné změny oproti zveřejněnému návrhu nebudou. „Je to lež. Žádný návrh není utajený. Vše už bylo prezentováno při představení reformy 3. dubna,“ zapřísahá se Nečas. Jeho reformy se ale vůbec nelíbí odborářům. Vedení Českomoravské konfederace odborových svazů včera prohlásilo, že je rozhodně nepodpoří. A přišlo s vlastními výpočty, které ukazují, jak jsou reformy nevýhodné zejména pro lidi s nižšími příjmy. Šéf odborů Milan Štěch dokonce pohrozil, že jestli nebude vláda jednat s odbory, vyzvou k masovým stávkám a demonstracím. „Pokud vláda odmítne s námi jednání, jsme připraveni přesvědčit drtivou část veřejnosti na naši stranu a může dojít na protestní akce,“ pohrozil Štěch.


Autor: Petr Konečný
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.