Mumie našli podle internetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mumie našli podle internetu!

Pod zemí našli pravděpodobně kostru šlechtice.
Pod zemí našli pravděpodobně kostru šlechtice. (pro Aha!: Eva Jarkovská)

VERUŠIČKY – Našli mumie podle fotek! Neznámý člověk našel ve Verušičkách na Karlovarsku starodávné kostry lidí, které vyfotil a obrázky poslal na internetové stránky ministerstva vnitra. Rázem se rozjela pátrací akce…

Našli mumie podle fotek! Neznámý člověk našel ve Verušičkách na Karlovarsku starodávné kostry lidí, které vyfotil a obrázky poslal na internetové stránky ministerstva vnitra. Rázem se rozjela pátrací akce…

Na místo dorazili hasiči a policisté. Trvalo jim ale několik hodin, než se k mumiím dostali. Těla byla ukryta pod podlahou v tamní zámecké kapli. Podlahu nedokázala zvednout ani těžká technika. Hasičům se nakonec podařilo probourat postranní výklenek. V kapli pak na ně čekalo překvapení!

Kromě mumifikovaného muže totiž vytáhli ještě tělo dítěte, které bylo staré kolem deseti let. „Jsem přesvědčený, že se jedná o šlechtu, která kdysi vlastnila Verušičky,“ řekl místní obyvatel František Kvasnička.

Podle policistů byla tato dvě těla v minulosti už několikrát odkryta. Až doposud se ale nikdo nestaral o to, co s nimi dál bude. „Nejspíš obě mumie uložíme na obecním hřbitově v Lukách, aby sem už lidé nelezli dál,“ řekl starosta Verušiček Petr Kvasnička.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.