Gynekolog před soudem kvůli smrti Ivety (†42). Rakovinu léčil koupelemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Gynekolog před soudem kvůli smrti Ivety (†42). Rakovinu léčil koupelemi!

Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá.
Gynekolog Ivan Š. vinu odmítá. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Gynekologické problémy sužovaly matku tří dcer Ivetu S. (†42). Měla bolesti, krvácela. Lékař Ivan Š. ale podle obžaloby péči o ni zanedbal. Nádor, který u ní nakonec diagnostikovali, byl už neléčitelný. Lékař za to teď stojí před soudem.

Podle manžela, který jednání soudu pečlivě sleduje, léčil gynekolog jeho ženu hlavně bylinnými koupelemi. V průběhu tří let jí ani jednou neudělal cytologii. Lékař namítá, že nebyla ukázněnou pacientkou, vyšetření podle něj odmítala s tím, že jsou jí nepříjemná. „Jakmile jí bylo lépe, nepřišla na kontrolu,“ prohlásil. Z dokumentace přitom ale vyplývá, že ho jen během 15 měsíců navštívila osmkrát.


Včera u soudu vypovídala gynekoložka, která později Ivetu S. převzala do své péče. Uvedla, že u ženy, která navštěvuje lékaře pravidelně, nikdy tak rozsáhlý a neoperovatelný nádor neviděla. Dodala, že u ní Iveta S. žádné vyšetření a navrhovanou léčbu neodmítla. Iveta S. zemřela doma v náručí svého manžela rok poté, co jí lékaři rakovinu diagnostikovali.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.