Čunek? Tvrďák! Valach jako já... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Čunek? Tvrďák! Valach jako já...

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (: Archiv)

PRAHA – „Čas, kdy by Čunek měl opustit vládu, už nastal,“ řekl včera v televizních Otázkách Václava Moravce premiér Mirek Topolánek (ODS). Kdy ale vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL) odvolá? To zatím neví, prý se na tom musí dohodnout s lidovci.

Topolánek se včera v televizi zase pěkně rozzuřil

Topolánkovi tečou v poslední době nervy. To se ukázalo i včera. Když se ho moderátor Václav Moravec na závěr debaty zeptal na jeho vyplazování jazyka a zdvihání prostředníčku na poslance, premiéra to rozzuřilo. „Nikdy jsem na ně nevyplazoval jazyk ani nezvedl prostředníček, pane redaktore!“ tvrdil zvýšeným hlasem. „Pokud chcete tento rozhovor vést ve stylu »pane premiére, vy jste ale opravdu sprosťák«, tak můžeme ten rozhovor tímto šťastně ukončit.“

Z debaty bylo jasně patrné, že už i Topolánkovi s Čunkem došla trpělivost, i když pro něj má také slova pochopení. „Čunek je stejně jako já z Valašska, a tam jsou tvrdí chlapíci. Čunka je mi lidsky i líto,“ tvrdí premiér. Kdy Čunka odvolá, neřekl. „Neudělám žádný krok, který by v této chvíli rozboural koalici.“ Čunek včera odmítl říci, zda výzvy k odchodu z vlády vyslyší. Počká prý na diskuzi s Topolánkem a vicepremiérem Martinem Bursíkem (zelení).

Topolánek se vyjádřil i k Vlastimilu Tlustému, který je nejhlasitějším odpůrcem jeho reforem. „Jednání s Tlustým i dalšími poslanci je teprve přede mnou, nechci je proto žádným ostrým výrokem překazit,“ tvrdil Topolánek. V sobotních novinách ale mluvil jinak – Tlustého označil za lháře a sběrače drbů, který je schopný naprosto všeho. Včera jen řekl, že pokud poslanci ODS reformy nepodpoří, bude to znamenat konec jeho kabinetu a nástup vlády Jiřího Paroubka (ČSSD). Prý to ohrozí i znovuzvolení Václava Klause prezidentem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.