Neuvěřitelné: Sklerotický muž se zabydlel v jeskyni! Žije si lépe než kdokoliv jiný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Neuvěřitelné: Sklerotický muž se zabydlel v jeskyni! Žije si lépe než kdokoliv jiný!

Dům byl naposledy používán v roce 1940. Nyní je k nepoznání.
Dům byl naposledy používán v roce 1940. Nyní je k nepoznání. (Foto: aol.co.uk)

Celková investice v přepočtu za tři a půl milionu korun. Tolik sklerózou trpící Angličan Angelo Mastropetro neváhal vložit do neobvyklé rekonstrukce. Velice útulný domov si totiž vybudoval v jeskyni.

Sedmatřicetiletý Angelo Mastropetro si na sebe ušil bič, ale úsilí se vyplatilo! Náročná přestavba jeskyně ve Worcesterhyre trvala neuvěřitelných 8 měsíců. Není to sice tak, že by kutal přímo do skály a celou si ji přetvořil k obrazu svému, přesto mu tato přestavba dala dost práce.

Jeskynní dům poprvé objevil v roce 1999, když kolem něj projížděl s přáteli na kole. Ukryli se tam před deštěm, který je na cyklovýletu zastihl, uvedl britský server aol.co.uk. Vzhledem k tomu, že byl dům používán naposledy v roce 1940, interiér byl v katastrofálním stavu. Přesto Angelovi nějakým způsobem učaroval. Poté, co mu o několik let později lékaři diagnostikovali roztroušenou sklerózu, rozhodl se, že svůj život od základu změní. S tím souvisela i změna bydlení. Ve fotogalerii se můžete podívat na to, jak se vážně nemocný muž popral s velkou výzvou, kterou se pro něho nový domov stal.



Přečtěte si
-bello-
22. 10. 2015 • 13:32

Další 3 mil. utratí, aby ty skály vytopil, pokud to nevytunil izolací, rekuperací atd

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.