HOROR VE ŠVÝCARSKU: Letadlo smetlo jedoucí auto! Pilotovi hořel obličej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

HOROR VE ŠVÝCARSKU: Letadlo smetlo jedoucí auto! Pilotovi hořel obličej!

Zeqir pomáhal vytahovat pilota z hořícího letadla.
Zeqir pomáhal vytahovat pilota z hořícího letadla. (Foto: Twitter)

Poklidná cesta z práce se pro Švýcara Zeqira Rexhaje (49) změnila v hororový zážitek: Stal se svědkem děsivé nehody, při níž se nedaleko Curychu srazilo osobní letadlo s autem! Na to, jak Rexhaj pomáhal z kabiny vytahovat zraněného pilota, do smrti nezapomene.

Josef P. (70), jenž seděl za kniplem, se krátce po startu dostal do problémů – stroj ho přestal poslouchat a on se pokusil nouzově přistát na poli. Padající letoun už ale neukočíroval, trefil podvozkem svodidla a následně smetl jedno z projíždějících aut!

To se převrátilo na střechu a oba stroje vmžiku vzplály. „Zastavil jsem, běžel k autu a uhasil ho. Řidička se hýbala a dle všeho nebyla nijak fatálně zraněná. V tu chvíli jsem zaslechl křik z hořícího letadla a rozběhl se k němu,“ popisuje děsivé momenty Rexhaj, jemuž pomáhal další svědek- zachránce.

„Pilot řval, ať ho vytáhneme. Byl to strašný pohled. Hořelo mu oblečení, obličej i řasy, vlasy už měl spálené. Odtáhli jsme ho na trávník, uhasili ručníkem a zavolali sanitku,“ líčí otřesený zachránce. „Pilot upadl do kómatu a s těžkými zraněními leží v nemocnici. Třicetiletá řidička je mimo ohrožení života,“ prohlásila policejní mluvčí Marianne Koch.

Auto se po nárazu převrátilo na střechu, letadlo začalo hořet.

Autor:  štš

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.