ODHALENÍ: Svatba Kennedyho s Jackie byla zřejmě neplatná! JFK byl bigamista | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

ODHALENÍ: Svatba Kennedyho s Jackie byla zřejmě neplatná! JFK byl bigamista

1953 – Svatba s Jackie byla vlastně neplatná.
1953 – Svatba s Jackie byla vlastně neplatná. (Foto: Profimedia.cz)

John Fitzgerald Kenendy (†46) je stále považován za jednoho z nejlepších amerických prezidentů, jeho pověst ovšem špiní nové a nové aféry. Nyní na něj prasklo, že byl bigamista.

Manželka JFK Jackie by právě v těchto dnech oslavila své 86. narozeniny, ale byla vůbec jeho právoplatnou ženou?! Zjistilo se totiž, že Kennedy se v roce 1947 oženil po jedné velmi bouřlivé noční párty v Palm Beach s členkou floridské společenské smetánky Durie Malcolm! Jediným důvodem pro svatbu údajně bylo, že Durie s ním nechtěla mít sex před svatbou! A nikde neexistuje jediný záznam, že by se pár potom rozvedl! Když si tedy v roce 1953 s velkou pompou bral Jackie, tehde ještě Bouvierovou, udělal ze sebe Kennedy bigamistu. A Durie Malcolm? Ta se potom vdala ještě dvakrát!


O to, že celá aféra nespatřila světlo světa, se zřejmě postaral rodinný patriarcha Kennedyů Joe (†81), který v té době kandidoval jako nesmiřitelný irský katolík na nejvyšší funkce a nemohl si dovolit žádný skandál. Určitě pro něj nebyl žádný problém nechat zápis o synově svatbě z matriky vymazat. Ještě větší problém pro celou Ameriku by byl ale fakt, že Kennedyho svatba s Jackie byla od začátku neplatná...   

Odhalil průšvihy JFK
Kennedyho bigamii a další jeho skandály popsal ve své knize Temná stránka kamelota a dalších dílech držitel Pulitzerovy ceny a investigativní reportér deníku New York Times Seymour M. Hersh. „Kennedyho první utajovanou svatbu mi dosvědčilo mnoho jeho kamarádů i členů rodiny. Kennedy sám pouze přiznával, že s Durie Malcolm chodil, ne že si ji i vzal,“ uvedl autor několika bestsellerů.  

1947 – První manželka JFK Durie Malcolm.

Autor:  so

Přečtěte si
aurora45
22. 7. 2015 • 14:18

A tento bulvární plátek se pustil i do historie. Potěš koště. A teď pár drbů z jiné VIP party

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.