Krutý příběh týraného psa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Krutý příběh týraného psa!

Pejska teď čeká v útulku hlavně ostříhání.
Pejska teď čeká v útulku hlavně ostříhání.  (pro Aha!: Michal Vlček)

ZLÍN – Doslova za pět minut dvanáct se dostal do zlínského útulku totálně zanedbaný pes. Majitel, který je nesvéprávný, se o něj vůbec nestaral, zvíře je tak ve značně zbídačelém stavu.

Doslova za pět minut dvanáct se dostal do zlínského útulku totálně zanedbaný pes. Majitel, který je nesvéprávný, se o něj vůbec nestaral, zvíře je tak ve značně zbídačelém stavu. Pejska zachránilo exekuční rozhodnutí, na jehož základě přišel jeho majitel o dům.

Když noví vlastníci přebrali stavení, našli na jeho dvoře i nešťastné stvoření, které na první pohled připomínalo spíše hromádku starých dek než psa. Protože bylo zvíře nesmírně plaché, byla přivolána městská policie.

„Byl to hodně smutný pohled. Pejsek měl zplstnatělou srst, která ho musela strašně tížit. Kvůli ní nemohl ani chodit,“ popsal první setkání s týraným zvířetem strážník Jiří Kincl. Ten psa musel odchytit do sítě. „Vůbec nedůvěřuje lidem, pořád utíkal. V síti jsem jej musel donést až do útulku, po svých by se tam pejsek sám důstojně nedostal. Tak zubožené zvíře bych už nikdy v životě vidět nechtěl,“ svěřil se Kincl.

Zbídačelého tvora se hned ujali ve zlínském útulku. Také oni byli ze stavu psa zděšení. „O toho pejska se nikdo pořádně nestaral dlouhé roky. Ani nemůžeme poznat, jaké je rasy nebo pohlaví. Těžko se dá určit také jeho věk,“ přiznala vedoucí útulku Dana Šmigurová. Pes je podle ní živoucím důkazem lidské lhostejnosti. „Nechápu, proč třeba sousedé na tohle týrání neupozornili. Pejsek nemusel dlouho trpět,“ tvrdí Šmigurová.

Nového obyvatele útulku teď čeká ozdravný proces. Především přijde o zaneřáděnou srst. „Musí ho hrozně tížit a to nemluvím o parazitech a infekcích, které v ní zřejmě budou,“ uvedla vedoucí útulku. Podle ní má pejsek šanci na přežití. „Myslím, že ho dáme dohromady. Musel si ale prožít hrozné věci,“ nezastírá Šmigurová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.