Janička - miminko z babyboxu - jde do ústavu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Janička - miminko z babyboxu - jde do ústavu

PRAHA – Jmenuje se Janička! Aha! se podaři-lo zjistit jméno druhé holčič-ky, kterou její maminka od-ložila minulou sobotu do ba-byboxu v GynCentru v praž-ském Hloubětíně.

PRAHA – Jmenuje se Janička! Aha! se podařilo zjistit jméno druhé holčičky, kterou její maminka odložila minulou sobotu do babyboxu v GynCentru v pražském Hloubětíně.

Schránka čtyřtýdenní Janičku sice zachránila, ale úředníci se jí teď život rozhodli zpackat… Půjde do kojeneckého ústavu! Její máma ve středu v Praze u notáře podepsala, že chce dát dítě do Klokánku a pak k novým rodičům. „Nabízel jsem jí různou pomoc, ale ona odmítla. Má prý dětí jako smetí,“ říká zakladatel babyboxů Ludvík Hess. Včera se situace ale změnila. Janička skončí v »kojeňáku«! „Sociální pracovnice ji přesvědčily, aby dala dítě do kojeneckého ústavu. Prý proto, aby mohla dcerku navštěvovat,“ diví se Marie Vodičková z Fondu ohrožených dětí. Máma přitom dcerku nechce. Janička tak první týdny života prožije v zamřížované postýlce, místo aby byla v prostředí nejvíc podobném rodině. „Vliv prostředí na vývoj tak malého miminka je velmi důležitý,“ říká přitom psycholožka Janina Krocková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.